Tietosuoja

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Henkilötietojen käyttö

Tämän luvun avulla ymmärrät, mihin tarkoituksiin henkilötietojasi käytetään. Löydät taulukoituna henkilötietojen käyttötarkoitukset, niiden oikeusperusteet sekä näihin liittyvät rekisteröityjen ryhmät. Jokaisen taulukon alta löydät lukuohjeen, joka auttaa ymmärtämään sisältöä.

Mihin tarkoituksiin tietoja käytetään?

Sopimuksen tuottaminen

Asiakaspalvelun toteuttaminen, Asiakaspalvelutapahtuman todentaminen, Asiakassuhteen analysointi, Asiakassuhteen viestinnän ja markkinoinnin hoitaminen, Laskutus, Palveluiden tuottaminen.

Selitys: Oikeusperuste kertoo, mihin lailliseen perusteeseen henkilötietojen käsittely pohjautuu. Oikeusperusteita lailliselle henkilötietojen käsittelylle ovat suostumus, sopimuksen tuottaminen, lakisääteinen velvoite, elintärkeä etu, yleinen etu sekä oikeutettu etu.

Kuinka eri rekisteröityjen tietoja käytetään?

Asiakkaat

Asiakaspalvelun toteuttaminen, Asiakaspalvelutapahtuman todentaminen, Asiakassuhteen analysointi, Asiakassuhteen viestinnän ja markkinoinnin hoitaminen, Laskutus, Palveluiden tuottaminen

Selitys: Rekisteröityjen ryhmä kertoo, millainen henkilön suhde organisaatioon on. Lähes jokaisella organisaatiolla on työntekijöitä ja asiakkaita, mutta ryhmiä voi olla paljon enemmänkin (omistajat, kumppanit, osaston x työntekijät, palvelun x asiakkaat), mikäli henkilötietojen käyttö vaihtelee ryhmien välillä

Kumppanit

Asiakassuhteen viestinnän ja markkinoinnin hoitaminen

Henkilötiedot

Tämän luvun avulla ymmärrät, mitä henkilötietoja tähän rekisteriin sisältyy. Löydät erikseen taulukoituna henkikötietoryhmät sekä erityiset henkilötietoryhmät ja niihin liittyvät oikeusperusteet. Jokaisen taulukon alta löydät lukuohjeen, joka auttaa ymmärtämään sisältöä.

Mitä henkilötietoryhmiä rekisteri sisältää?

Asiakkaat

Asiakasnumero, Asiakassuhteeseen liittyvät muut tiedot, IP-osoite, Käyttäjän itse luomat tiedot (esim. viestit, asetukset), Laskutusosoite, Nimi, Organisaatio, Osoite, Puhelinnumero, Sähköpostiosoite, Tilaustiedot, Titteli

Kumppanit

Asiakasnumero, Asiakassuhteeseen liittyvät muut tiedot, Laskutusosoite, Nimi, Organisaatio, Osoite, Puhelinnumero, Tilaustiedot, Titteli

Selitys: Henkilötietoa ovat kaikki tunnistettavissa olevaan henkilöön liittyvät tiedot. Henkilötietoryhmiä ovat mm. suorat tunnisteet (nimi, henkilötunnus, online-tunniste) sekä täydentävät liittyvät tiedot (tilaustiedot, viestit, muistiinpanot)

Mitä erityisiä henkilötietoryhmiä rekisteri sisältää?

Ei sisältö.

Selitys: Erityisiin henkilötietoryhmiin kuuluvia henkilötietoja on suojeltava erityisen tarkasti, koska niiden käsittely voi aiheuttaa huomattavia riskejä henkilön perusoikeuksille ja -vapauksille. Erityisiä henkilötietoja ovat mm. geneettiset tiedot, terveyttä koskevat tiedot, poliittista tai uskonnollista suuntautumista koskevat tiedot.

Millä perusteilla erityisiä henkilötietoryhmiä käsitellään?

Ei sisältö.

Erityisiin henkilötietoryhmiin kuuluvien henkilötietojen käsittelyä säädetään muita henkilötietoja tarkemmin. Se on laillista ainoastaan tiettyjen oikeusperusteiden perusteella, joita ovat mm. nimenomainen suostumus, elintärkeät edut sekä nimenomaisesti julkiseksi saatetut tiedot.

Tietolähteet

Tämän luvun avulla ymmärrät, mistä tämän rekisterin sisältämät henkilötiedot on saatu. Näet taulukoituna tietolähteen sekä sen tyypin, joka kertoo ovatko tiedot kerätty sinulta, muista lähteista vai esimerkiksi luotu yhdistelemällä muita tietoja.

Mistä käsitellyt henkilötiedot kerätään?

TIETOLÄHTEET

Ostolasku

Tarjous

Tilaus – Yritysasiakkaat

Asiakkaan nettisivut

Tarjouspyyntö

Selitys: Henkilötietoja voidaan saada suoraan rekisteröidyltä itseltään, mutta niitä voidaan lisäksi hakea julkisista lähteistä, kerätä seuraamalla ihmisiä, luoda yhdistelemällä eri tietoja tai luoda tekemällä johtopäätöksiä muiden tietojen pohjalta.

Tietojen vastaanottajat

Tämän luvun avulla ymmärrät, mille muille osapuolille tarjotaan pääsy tämän rekisterin henkilötietoihin. Löydät erikseen taulukoituna henkilötietojen käsittelijät sekä kolmannet osapuolet, joille tietoja luovutetaan. Jokaisen taulukon alta löydät lukuohjeen, joka auttaa ymmärtämään sisältöä.

Ketkä käsittelevät rekisterin tietoja?

TYYPPI – NIMI – SIJAINTI

Tilitoimisto – Balansia Ab Oy – Suomi / EU/ETA

Selitys: Henkilötietojen käsittelijä käsittelee tietoja rekisterinpitäjän nimissä ja ainoastaan rekisterinpitäjän antamien ohjeiden perusteella. Käsittelijöitä voivat olla mm. IT-palveluntarjoajat, tilitoimistot tai myyntikumppanit.

Luovutetaanko rekisterin tietoja vastaanottajille?

Rekisteröidyn tietoja voidaan luovuttaa eteenpäin kolmansille osapuolille asiakastapahtuman mahdollistamiseksi ja toteuttamiseksi esim. kuljetusyhtiöt (Posti, Matkahuolto, Schenker…).

Rekisteröidyn tietoja ei luovuteta muuhun tarkoitukseen (3. osapuolen markkinointi, kyselyt)

Selitys: Kun henkilötietoja luovutetaan eteenpäin kolmansille osapuolille, tämä on henkilötietojen käsittelyä ja sille tulee olla selkeä oikeusperuste. Tietojen vastaanottaja käsittelee tietoja omiin käyttötarkoituksiinsa ja huolehtii niiden viestinnästä

Tietojen siirto

Tämän luvun avulla ymmärrät, siirtyvätkö henkilötiedot tähän rekisteriin liittyvän käsittelyn yhteydessä Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Näet taulukoituna eri käyttötarkoitukset ja tiedon siirtymisestä.

Siirretäänkö tietoja Euroopan talousalueen ulkopuolelle?

Ei

Asiakaspalvelun toteuttaminen, Asiakaspalvelutapahtuman todentaminen, Asiakassuhteen analysointi, Asiakassuhteen viestinnän ja markkinoinnin hoitaminen, Laskutus, Palveluiden tuottaminen

Selitys: Euroopassa henkilötietojen käyttöä säätelee yleinen tietosuoja-asetus, GDPR. Muualla maailmassa tietosuojaan liittyvä säätely saattaa kuitenkin olla hyvin erilaista, joten henkilötietoja saa siirtää Euroopan talousalueen ulkopuolelle ainoastaan tiettyjä edellytyksiä noudattamalla.

Tietojen säilytysaika

Tämän luvun avulla ymmärrät, kuinka pitkään rekisterin henkilötietoja säilytetään. Usein käsittelyn oikeusperuste vaikuttaa myös säilytysajan määräytymiseen, joten näet taulukoituna käyttötarkoituksen sekä siihen liittyvän säilytysajan tai perusteen sen määräytymiselle.

Kuinka pitkään henkilötietoja säilytetään?

Lain vaatimissa rajoissa

Asiakaspalvelun toteuttaminen, Asiakaspalvelutapahtuman todentaminen, Laskutus, Palveluiden tuottaminen

Selitys: Henkilötietoja on säilytettävä ainoastaan niin kauan kuin on tarpeen tietojen käyttötarkoituksia varten. Säilytysaika voi määräytyä mm. lain, rekisteröidyn suostumuksen, sopimuksen keston tai organisaation päätöksen perusteella.

Oikeutesi rekisteröitynä

Tämän luvun avulla ymmärrät, millä keinoilla voit halutessasi vaikuttaa henkilötietojesi käsittelyyn. Oikeutesi vaihtelevat esimerkiksi sen mukaan, mitä käsittelyn oikeusperusteita rekisterinpitäjä soveltaa. Näet alle listattuna tälle rekisterille tärkeimmät oikeutesi.

Pääsy tietoihisi

Sinulla on aina oikeus saada vahvistus siitä, sisältääkö rekisteri henkilötietojasi sekä halutessasi jäljennös henkilötiedoistasi.

Oikeus tietojesi oikaisemiseen

Sinulla on aina oikeus pyytää oikaisemaan epätarkat ja virheelliset henkilötietosi.

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla on oikeus saada rekisterinpitäjä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä esimerkiksi kiistäessäsi henkilötietojen paikkansapitävyyden, käsittelyn ollessa lainvastaista tai tarvitessasi henkilötietoja oikeusvaadetta varten.

Oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointiin sekä käsittelyä, jossa oikeusperusteena käytetään oikeutettua tai yleistä etua.

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Sinulla on aina oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, kun suorittamamme henkilötietojen käsittely mielestäsi rikkoo EU:n tietosuoja-asetusta.

Selitys: Suomessa valvontaviranomaisena toimii Tietosuojavaltuutettu. Katso Tietosuojavaltuutetun toimiston yhteystiedot

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]